Cartare agrochimica

Cartarea agrochimica ofera fermierilor cele mai importante elemente pentru cresterea productiei si pentru a obtine un randament bun la hectar. Informatia exacta despre solul cultivat conteaza foarte mult in obtinerea unor rezultate bune.

Cartari agrochimice este un laborator privat din Romania acreditat in conformitate cu legislatia existenta pentru a face cartari agrochimice care sunt recunoscute de autoritatile statului, inclusiv de Agentia de Plati sau de Interventie pentru Agricultura. Serviciul de cartare este esential pentru fermieri in special dupa introducerea legii care ii obliga pe acestia sa respecte o cantitate maxima in fertilizarile cu azot.

Cartare agrochimica - de ce sa apelezi la specialisti

O cartare agrochimica realizata de noi ajuta fermierii sa aiba scheme de fertilizare personalizate tinand cont de nevoile pe care solul le are in parcele si nu dupa tiparele care sunt impuse la modul general.

Conform Ordinul 1416/2018 pentru modificarea si completarea OMADR nr. 999.2016 privind aprobarea sistemului de sanctiuni administrative pentru ecoconditionalitate, publicat pe 23 octombrie 2018, fermierilor le sunt impuse cantitati maximale pentru fertilizarea cu azot a culturilor agricole.

Informatiile publicate de Agrointeligenta – AGROINTEL.RO pot fi preluate doar in limita a 500 de caractere si cu citarea in PRIMUL PARAGRAF a sursei cu LINK ACTIV. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor, ca atare vom actiona in consecinta.

Altfel limitele prevazute sunt de 170 kg la hectar si sunt precizate in actul normativ facand referire la cantitatea care se refera la maxim absolut si care se aplica doar in culturile de sfecla in conformitate cu Codul de bune practici care poate sa fie utilizat in parcelele pentru care nu sunt planuri de fertilizare conforme cu studiul agrochimic facut intr-un laborator autorizat de Ministerul Agriculturii. In cazul in care exista studii e la laboratoarele acreditate, cantitatile de azot fixate la nivel general pot sa fie depasite in conformitate cu planul de fertilizare aferent.

Cartarea agrochimica este cea care ofera toate informatiile complete despre solul cu care o ferma sau un agricultor lucreaza. Tinand cont de caracteristicile pe care fiecare parcela le are se poate adapta nu doar fertilizarea ci si celelalte etape cum ar fi determinarea densitatii optime pentru semanare. Colaborarea cu specialistii va aduce garantia ca veti avea in permanenta alaturi o harta cu terenurile in care veti putea vedea fiecare parte de pamant cu parametrii sai optimi.

Tot ce trebuie sa faceti este sa ne contactati si vom lua impreuna cele mai bune decizii in sensul acesta, astfel incat sa aveti recolte eficiente in fiecare an.