Firme care fac analiza solului

Cartarile agrochimice sau analiza solului facuta de un laborator recunoscut de Ministerul Agriculturii implica in cazul nostru o analiza care va fi facuta la cel mai inalt nivel. Laboratorul companiei are toata aparatura de ultima generatie si are acreditare RENAR. Cartarea agrochimica permite reducerea costurilor cu ingrasamintele.

Firme care fac analiza solului - Ce sunt cartarile si analiza solului

Cu ajutorul specialistilor cartarea agrochimica te ajuta sa obtii productia scontata cantitativ si calitativ. Fertilizarea culturilor tinand cont de necesarul acestora si de necesarul solului este cel mai bun instrument pentru a obtine recolta dorita.

Cartarea agrochimica permite mentinerea si imbunatatirea fertilitatii. Daca stime exact ce probleme are pamantul lucrat, este posibil sa intervenim rapi pentru a remedia toate carentele.

Cartarea agrochimica este esentiala pentru a fi evitata aparitia fenomenului de acidifiere a solului. Acesta este unul dintre cele mai mari pericole si probleme cu care fermierii se confrunta in ultima perioada.

Cartarea agrochimica ajuta la protejarea mediului inconjurator si recomandarile in ceea ce priveste bunele practici agricole.

Cartarile nu au preturi mari si sunt investitii care vor fi recuperate inca din primul an de recolta datorita cresterii productiei agricole.

In agricultura moderna precizia este cel mai important element pentru a creste productivitatea.

Una dintre functiile solului este aceea de a genera fitomasa, care se va utiliza ca materie prima pentru producerea altor elemente. Pentru cresterea plantelor solul inmagazineaza o serie de elemente chimice esentiale pentru dezvoltarea vegetatiei si pentru a forma recoltele. Solurile contin si o serie de rezerve naturale din diferite elemente in functie de natura materialului si de tipul de sol existent. Continuturile totale de nutrienti din sol sunt o insumare de forme cu grade diferite de accesibilitate si mobilitate. Exista si minerale si compusi foarte greu mobilizabili, dar si compusi foarte usor accesibili.

Pentru a stabili corect necesarul de macro sau de micro elemente din sol este important sa se determine de la bun inceput care este continutul de nutrienti din sol. Aceasta operatiune se face in timpul cartarii agrochimice si cuprinde trei faze, una de teren, una de laborator si una de birou.

Pentru a se recolta corect probele de sol este necesar sa fie constituita o baza materiala cu ajutorul careia sa fie stabilite mai multe criterii de recoltare tinand cont de natura in care este folosit terenul si de gradul de uniformizare a solului sau a fertilizarilor anterioare.

Baza materiala este formata din harti sau din planuri topografice, sonde, cutii si lazi pentru probe sau mijloace de deplasare. Hartile si planurile sunt facute la scara optima astfel incat sa fie relevante pentru solicitant.