Plan de fertilizare

Pentru a valorifica la maximum potentialul productiv, plantele pe care le cultivi au nevoie de o cantitate corespunzatoare de apa, dioxid de carbon si nutritnei minerali asa cum sunt azotul, calciul, potasiul sau fosforul si magneziul, sau alte micro si macro elemente. Solul este cea mai importanta sursa de nutrienti minerali si de apa pentru plante. Capacitatea solului de a asigura nutrietnii necesari pentru plante variaza tinand cont de nivelul de fertilitate.

Plan de fertilizare - importanta unui plan bine conceput

Eliminarea nutrientilor din sol prin absorbtia acestora in plante, prin levigare sau chiar prin alte procese care tin de dinamica naturala a solurilor atrag dupa ele si diminuarea continuturilor de forme mobile ale elementelor nutritive si declinul capacitatii de productie a unui anumit tip de sol. Din aceste motive apare ca necesitate obiectiva compensarea prin aplicarea unor ingrasaminte minerale si organice atat in consumului cu recoltele cat si in scaderea mobilitatii nutrientilor prin procese naturale asa cum sunt fiarea, absorbtia si imobilizarea in susbtantele humice.

Atat din motive economice cat si din cauza nevoii de a proteja mediul este nevoie de gestionarea corecta a utilizarii ingrasamintelor si fertilizantilor in fiecare exploatare agricola sau agrozootehnica. Acest lucru trebuie sa fie constientizat de fiecare producator agricol. Utilizarea ingrasamintelor pentru a realiza productii profitabile trebuie sa fie facuta pe baza mai multor previziuni realiste care vor tine cont de conditiile pedoclimatice locale, de potentialul productiv al unei culturi si de nivelul tehnilogic al unitatii agricole. Se va pune un accent deosebit mai ales pe zonele unde exista vulnerabilitati foarte mari in ceea ce priveste poluarea apelor cu nitriati de origine agricola si trebuie pus accentul pe gestionarea corecta a ingrasamintelor organice sau minerale cu azot.

Tinand cont de faptul ca acesti nutrienti au un comportament foarte complex odata ajunsi in sol, usurinta cu care se pot pierde sub forma de nitrati prin antrenare in apele de infiltratie trebuie luata in calcul.

Pentru ca toate aceste aspecte sa fie luate in calcul in mod responsabil este necesar sa fiecare agricultor sa se bazeze pe planuri de fertilizare pentru a obtine recolta corect, fara implicatii majore asupra mediului. Cu ajutorul companiei noastre puteti obtine cele mai bune planuri de fertilizare care sa va ofere toate informatiile de care aveti nevoie pentru a ajunge la rezultatele dorite in cel mai scurt timp si pentru a obtine recolte mai mari, facute eficient din toate punctele de vedere, fara ca mediul de cultura sa fie afectat.